Recepten

Couscous met groenten

Ingrediënten

  • 200 g Couscous Salem
  • 2 tomaten
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 20 cl bouillon
  • 20 g boter
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel currypoeder
  • Peper, zout

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd in blokjes. Spoel de tomaten en snijd in blokjes. Spoel de rode paprika, halveer, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Spoel de courgette en snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui gedurende 5 minuten. Voeg de groenten, kruiden, zout en peper toe en bak nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en dek af. Voeg na ongeveer tien minuten de uitgelekte kikkererwten toe. Laat afgedekt garen tot de groenten zacht zijn.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de boter in een pan en bak het griesmeel gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de groenten.

Smakelijk!

Couscous Salem © 2025 - Privacybeleid