Recepten

Couscous met kip en merguezworstjes

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g Couscous Salem
  • 4 kippenpootjes
  • 4 merguezworstjes
  • 3 wortelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 courgettes
  • 1 selderstengel
  • 3 rapen
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 20 g boter
  • zout

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gepelde en gesnipperde uien en knoflook. Verwijder ze en bak de kippenpootjes in dezelfde pan.
  • Bestrooi met ras el hanout, voeg de uien en knoflook toe, kruid met zout en peper, voeg de in stukjes gesneden selder toe, overgiet met water en laat 20 minuten sudderen.
  • Schil intussen de wortelen en de rapen en snijd in partjes. Spoel de courgettes en snijd in stukjes.
  • Doe de groenten in de pan en kook ze 25 minuten. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 3 tot 5 minuten koken.
  • Bereid de Couscous Salem zoals aangegeven op de verpakking.
  • Gril de merguezworstjes 10 tot 15 minuten op een hete grill of in een koekenpan zonder vetstof.
  • Verdeel de griesmeel over de borden, voeg de kip, de groenten en de merguez toe en serveer de bouillon apart.

Dien op met wat harissa als bijgerecht.

Couscous Salem © 2024 - Privacybeleid