Recepten
Couscous met vis
Ingrediënten
- 250 g Couscous Salem
- 600 g filet van kabeljauw (of baars)
- 2 wortelen
- 2 courgettes
- 1 paprika
- 1 kleine selderstengel
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje ras el hanout
- 1 snuifje kaneelpoeder (vrijblijvend)
- 1 takje koriander
- 30 cl visbouillon
- Peper, zout
Bereiding
- Schil de wortelen en courgettes, spoel ze af en snijd ze in plakjes.
- Pel en hak de look en ui.
- Spoel de selderstengel en snijd in blokjes.
- Was de paprika en snijd in reepjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui.
- Voeg de stukjes wortel, courgette, selder, paprikareepjes en look toe.
- Meng de groenten en kruid met peper en zout. Voeg de kaneel en ras el hanout toe. Dek af met bouillon en laat 20 minuten pruttelen.
- Leg de visfilets erin en laat nog 10 minuten garen.
- Bereid ondertussen de griesmeel volgens de instructies op de verpakking. Haal de korrels uit elkaar en doe ze in een schaal voor het opdienen.
- Leg de groenten en de vis op de couscous. Bestrooi met gehakte koriander en dien warm op.
Tips
U kunt een snufje saffraan toevoegen of de visbouillon door visfumet vervangen.