Recepten

Couscous met vis

Ingrediënten

  • 250 g Couscous Salem
  • 600 g filet van kabeljauw (of baars)
  • 2 wortelen
  • 2 courgettes
  • 1 paprika
  • 1 kleine selderstengel
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje ras el hanout
  • 1 snuifje kaneelpoeder (vrijblijvend)
  • 1 takje koriander
  • 30 cl visbouillon
  • Peper, zout

Bereiding

  • Schil de wortelen en courgettes, spoel ze af en snijd ze in plakjes.
  • Pel en hak de look en ui.
  • Spoel de selderstengel en snijd in blokjes.
  • Was de paprika en snijd in reepjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui.
  • Voeg de stukjes wortel, courgette, selder, paprikareepjes en look toe.
  • Meng de groenten en kruid met peper en zout. Voeg de kaneel en ras el hanout toe. Dek af met bouillon en laat 20 minuten pruttelen.
  • Leg de visfilets erin en laat nog 10 minuten garen.
  • Bereid ondertussen de griesmeel volgens de instructies op de verpakking. Haal de korrels uit elkaar en doe ze in een schaal voor het opdienen.
  • Leg de groenten en de vis op de couscous. Bestrooi met gehakte koriander en dien warm op.

Tips

U kunt een snufje saffraan toevoegen of de visbouillon door visfumet vervangen.

Couscous Salem © 2025 - Privacybeleid